Aktuális programok Nyíregyházán

https://nyiregyhaza.info.hu/programok/?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjw6PGxBhCVARIsAIumnWZX97tiEjw9eIs2U3tfGqUFIrwH5b4Y86Tr5i_L66NaHSVqGOzr6GgaAuj5EALw_wcB#nezet=grid

Városnéző autóbusz Nyíregyházán

Városnéző autóbusz közlekedik Nyíregyházán. A járat 13.30-tól óránként indul a Nyíregyházi Állatpark elől. Az utasokat guide kíséri, aki a város nevezetességeiről is tájékoztatást nyújt. A menetjegy megvételére a város több pontján lehetőség nyílik. A 24 órás jegy megvásárlói egy érdekes belvárosi sétán is részt vehetnek.

A városnéző autóbusz Sóstó és a belváros között 2020. augusztus 20-tól rendszeresen közlekedik, a járat 13.30-tól óránként indul.

További információ: https://www.citysightseeing-nyiregyhaza.hu/

Sóstói Múzeumfalu

Nyíregyházán, a Sóstói Múzeumfalu kapuján belépve egy 19. század végi faluba csöppenhet a látogató, amelybe életet visznek a hét több napján itt tevékenykedő kézművesek, mesteremberek. A többségében eredeti épületek között olyan kuriózumokra csodálkozhatunk rá, mint a faluvégi cigánykunyhók, a régi műhelysor, a bokortanyák vagy a szárazmalom. 

Sóstó Zoo

A Nyíregyházi Állatpark, mely 2015-ben és 2018-ban elnyerte Európa legjobb állatkertje címet, rendkívül különleges állatgyűjteménnyel rendelkezik. Nem véletlen tehát, hogy Magyarországleg látogatottabb vidéki turisztikai látványosságába, évente közel 500.000 vendég érkezik, nem csak az ország minden részéről, hanem határainkon túlról is. A parkot a legek állatkertének is nevezik, hiszen egy olyan különleges semmihez nem hasonlítható hangulatot áraszt, amit szinte elképzelni sem lehet, érdemes személyesen megtapasztalni. A 30 hektáros tölgyerdőben az itt élő közel 5000 állat természeteshez közeli társas kifutókban látható, földrészenkénti csoportosításban. A vendégeknek igazi Föld körüli kirándulás az a nap, vagy sokak számára 2-3 nap is, amit a Nyíregyházi Állatparkban töltenek.

Aquarius Élményfürdő Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdő

A Parkfürdő területén belül 1,7 hektáros területen található a fürdőkomplexum. A szabadtéri Parkfürdő mellett egy fedett, egész évben üzemelő élményfürdő található, mely egész évben biztosítja a gyógyvíz és természetes gyógymódokra alapozott prevenciós, egészségmegőrzési-, wellness szolgáltatásokat, így magas attraktivitású szabadidős-, és élményelemekkel egyedi, nagy vonzereju kínálat valósul meg. A multifunkciós fürdő kínálata a térség fürdőkultúrájával összhangban családi programok alkalmas helyszínéül szolgál, kialakításával és szolgáltatásaival több generáció együttes pihenését, kikapcsolódását biztosítja.